POROČILO  ŠOLSKEGA TEKMOVANJA  iz MATEMATIKE – MEDNARODNI MATEMATIČNI KENGURU 2019

V četrtek, 21. marca 2019,  je  potekalo šolsko tekmovanje iz matematike.  Vključno z učenci s podružničnih šol je na njem sodelovalo 109 učencev prve triade, 79 učencev druge triade in 57 učencev tretje triade.

V 1. razredu bo podeljenih 17 bronastih priznanj, vse možne točke so dosegli Jaka Bambič in David Debeljak s podružnične šole Bukovščica, ter David Potočnik s podružnične šole Bukovica.

V 2. razredu bronasto priznanje prejme 12 učencev, najvišje mesto si delijo Žan Dražetić iz 2. b ter Taj Lužan in Andraž Sitar iz 2. a.

V 3. razredu je priznanje osvojilo 11 učencev, Maša Tomažin iz 3. a je bila pri rešeavnju najuspešnejša.

V  4. razredu je bronasto priznanje osvojilo 14 učencev, prvo mesto si delita Petra Zdovc in Neža Debeljak s podružnične šole Bukovščica.

V 5. razredu bo bronasto priznanje prejelo 7 učencev, vse točke je dosegla Jerca Eržen iz 5. a. Poleg nje so se uvrstitve na državno tekmovanje razveselili tudi Pavel Karlin in Anja Potočnik iz 5. a ter Erazem Bogataj s podružnične šole Bukovica.

6. razredu si je bronasto priznanje prislužilo 11 učencev, prvouvrščenemu Jakobu Nikoliću iz 6.a pa se bodo na državnem tekmovanju pridružili še Luka Potočnik iz 6.b ter Maks Tomšič in Tinkara Bernik iz 6.c.

 V 7. razredu bo podeljenih 7 bronastih priznanj, državno tekmovanje si je z najuspešnejšim reševanjem priboril Nejc Bavdaž iz 7.c.

Tudi osmošolci so osvojili 7 priznanj, z doseženimi vsemi možnimi točkami na državno tekmovanje potujeta Eva Zupanc iz 8.a in Žiga Križaj iz 8.c.

Med devetošolci  bodo bronasto priznanje prejeli 4 učenci, na državno tekmovanje pa sta se uvrstili Larisa Demšar iz 9. b z vsemi možnimi točkami, ter Lana Ema Mrak iz 9.a.

DRŽAVNO TEKMOVANJE bo potekalo v soboto, 13. aprila, skupno se ga bo udeležilo 13 učencev naše šole. Tekmovalcem, ki so se uvrstili na državno tekmovanje, želimo veliko delovne vneme in veselja ob reševanju matematičnih nalog!

Vsem tekmovalcem in mentoricam iskrene čestitke za dosežene rezultate.

Šolska tekmovalna komisija

(Skupno 420 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost