Skoči na glavno vsebino
Select Page

Ansambelska igra

Teden: 11.-15.5.2020

Pozdravljeni glasbeniki,

ta teden imam za vas dva posnetka. Udobno se namestite in ju poslušajte.

klik

klik

Primerjajte ta dva posnetka med seboj, razmislite v čem se razlikujeta (kakšna sta aranžmaja, kateri inštrumenti se pojavijo, kakšna je energija, zvok, ali spadata v isto glasbeno zvrst, kateri vam je bolj všeč…)

Uživajte!

Kristina

P.S.: Dekle na drugem posnetku je vaših let (13 let) in je zmagovalka šova Norveška ima talent 2014. 🙂

Teden: 4.-8.5.2020

Pozdravljeni.

Pošiljam vam nekaj glasbenega za ”kravžljanje” možganov.

Glasbeni sudoku

Poskusite poimenovat simbole in rešite uganko. Rešujete jo na enak način kot običajen sudoku s številkami. V vsaki vrstici, stolpcu in kvadratu mora biti natanko po en simbol, ki je naveden na spodnjem delu strani.

Ob reševanju lahko poslušate priložen posnetek.

Znanstveniki ugotavljajo, da glasba Wolfganga Amadeusa Mozarta pomirja, izboljšuje prostorsko zaznavanje in omogoča jasnejše izražanje. Ljudje naj bi o poslušanju te glasbe dosegali najboljše uspehe. Glasba poleg vplivanja na naše razpoloženje spodbuja tudi ustvarjalnost, učenje in zdravje. To so potrdili znanstveniki z vseh koncev sveta. Na kalifornijski univerzi v Irvinu, v centru za nevrobiologijo učenja in pomnjenja, so preučevali vpliv Mozartove glasbe na študentih in otrocih in ugotovili, da so se študentje, ki so 10 minut poslušali Mozartovo »Sonato za dva klavirja v D-duru« (K-448), na testih inteligentnosti odrezali za 8 do 10 točk bolje kot ostali.

Vesela bom, če boste izide vašega reševanja in spoznanja ob poslušanju glasbe komentirali na tej povezavi: https://padlet.com/kristinastemberger24/szt40imakeum2rst. Ne pozabite pripisati svojega imena in začetnice priimka. 🙂

Uživajte,

Kristina

 

Pozdravljeni.

Upam, da ostajate glasbeno navdahnjeni. Tudi mi se selimo v spletne učilnice. Za začetek napišite kakšno lepo misel na zid.

Ključ za vstop anica

Vaš glasbenik:)

 

 

 

Dragi ljubitelji ansambelske igre. Ta teden se bomo upevali:).

Pošiljam vam dve povezavi. Uživajte!!

klik

klik

Vaš glasbenik:)

(Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost