Select Page

Zobna preventiva

Šolska zobna ambulanta

Zobna ambulanta za učence OŠ Ivana Groharja domuje v okviru ZD Škofja Loka v vrtcu Najdihojca. Zobozdravnica je Stanka Ritonja, dr. dent. med. in asistentka Špela Peternelj. Vsi učenci pridejo vsaj enkrat na leto na pregled in sanacijo zob. Vse to opravijo med poukom. V zobno ambulanto hodijo po razporedu, ki ga pripravijo, po dva učenca hkrati. Poskrbljeno je, da se v čakalnici ne srečujejo z drugimi otroki. Seveda doma ne smejo pozabiti na higieno in pravilno prehrano. Razredniki obvestijo učence, v katerem obdobju bodo imeli pregled, tako da lahko učenci pravočasno pripravijo zdravstvene kartice in jih v tem obdobju nosijo s seboj v šolo. Na pregledu morajo učenci obvezno imeti s seboj zdravstvene kartice.

Ambulanta dela ob ponedeljkih popoldne, od torka do petka pa v dopoldanskem času. Telefonska številka je 51 22 464.

Učenci 1. razredov prvič obiščejo zobno ambulanto s starši. Na pregled se predhodno naročijo po telefonu ali e-pošti.

Zobozdravstvena vzgoja

Zobozdravstveno vzgojo bo po upokojitvi Irene Gortnar izvajala Tadeja Pilar, dipl. m. s.. Zaradi naraščanja okužb in trenutnih epidemioloških razmer so učenci imeli na začetku šolskega leta eno šolsko uro predavanje in demonstracijo pravilnega ščetkanja.

Skozi celo šolsko leto bo ščetkanje zob potekalo manjkrat in bo individualno. Na dan ščetkanja bodo učenci prinesli s seboj svojo zobno ščetko, saj letos ščetk nimajo v šoli.

(Skupno 515 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost