Select Page

V okviru projekta Erasmus + je naša šola sprejela učiteljico s Hrvaške, ki poučuje na razredni stopnji. V želji, da si ogleda naš način pouka v naravi, smo ji predstavili šolski projekt Gozdoljub, ki poteka že peto šolsko leto.

Ga. Mirjana Matenda je obiskala pouk v različnih razredih. Opazovala je naš način dela in se sama vključevala v pouk. Učenci so jo zelo dobro sprejeli, čeprav je govorila hrvaški jezik.

Tako smo se odpravili v gozd, na travnik, v bližnjo okolico in naše igrišče za šolo, kjer imamo postavljeno tudi gozdno učilnico.

Prvi razred je predstavil matematiko v obliki štafete, in zlogovanje s pomočjo kamenčkov ter zapel in zaplesal v naravi.

V drugem razredu so dejavnosti učenci izvedli na štirih postajah. Učenci so utrjevali seštevanje do 20, sestavljali smiselne povedi, izvedli gibalne naloge in pripravili ritmično spremljavo za pesem Veverica, ki jo je vsaka skupina ob menjavi postaje zaigrala sošolcem in nama z go. Mirjano.

V tretjem razredu smo v gozdu postali kiparji in pripravili gozdno razstavo gozdnih škratov. Oblikovali smo glino in si pomagali z materialom, ki smo ga našli v gozdu. Iskali rešitve enačb in si pomagali z listi. Računali malo drugače, saj so predmeti iz gozda postali naše številke.

V nadaljevanju so učenci na igrišču samostojno pripravili športni poligon, se urili v branju ter iskali ustrezne predloge. Obiskala nas je tudi Pika in nam pričarala poštevanko.

V četrtem razredu so se učili živalskih kraljestev in imeli utrjevanje snovi. Prav tako pa pouk v naravi poteka tudi v višjih razredih.

Za tovrstni pouk smo se odločili, ker želimo, da so učenci zunaj na svežem zraku in se učijo v svojem ritmu in preko gibanja, igre in sodelovanja.

V galeriji slik si lahko ogledate pestro dogajanje v tednu od 11. do 15. oktobra 2021.

Janja Bračko

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost