Skoči na glavno vsebino
Select Page

Urejanje besedil

POMEMBNO OBVESTILO!

Od srede, 1. aprila 2020, bodo vse vsebine za pouk dostopne le še PREKO SPLETNIH UČILNIC.
Na tem mestu se vsebine NE BODO VEČ OBJAVLJALE!

Dostop do spletne učilnice IP Filmska vzoja je omogočen z AAI računom, ki si ga prejel/-a z Obvestilu za dodelitev dostopa do storitev omrežja Arnes v papirni obliki.

V spletne učilnice se vpisujete z AAI identiteto, ki vsebuje domeno šole @os-igroharja.si
UI: ime.priimek@os-igroharja.si
GESLO: prejeli na Obvestilu za dodelitev dostopa do storitev omrežja Arnes

Za vstop v SU boš potreboval enkraten KLJUČ. V kolikor še nisi vpisan je ključ za vpis Znanje

Povezava do spletne učilnice IP Urejanje besedil

Sreda, 25. 3. 2020

Spoštovani učenci danes lahko začnete uro z ogledom promocije arnesa

Spoštovani učenci nalog za pretekli teden niste oddali. V učenju na daljavo smo uporabili dostop do spletne učilnice izbirnega predmeta ROM ter naloge na acm.pisek.si, ki so pripravljene za razvijanje algoritmičnega razmišljanja kot del učnih vsebin predmeta.

pretekli teden naj bi ustvarili uporabniška imena v PIŠKU (http://pisek.acm.si)

Prijavite se tako, da vpišete ime (v belo polje prijavnega okna) in si v nasledjem oknu nastavite geslo (uporabniško ime in geslo potrebujete ob naslednji prijavi). Tako se vam naloge, ki ste jih naredili tudi shranijo. Sistem je pripravljen tako, da sam preverja pravilnost rešitve.

V Programskih konceptih izberite zaporedje ukazov ter naloge: Ovinek in Napačni koraki. Ko naloge rešite naredite zaslonsko sliko (zajem zaslonske slike ali Screenshot celotne slike (posnetka) vašega ekrana v trenutku, ko na vaši tipkovnici pritisnete na tipko Print Screen ali uporabite orodje za izrezovanje.

Zaslonsko sliko prilepite v urejevalnik besedila Word in zapišite morebitna vprašanja. Datoteko poimenujete z vašim imenom_priimkom_pisek2 in oddaste v spletni učilnici v Nalogi do ponedeljka, 30. 3. 2020.

Do petka, 27. 3. 2020 na naslov majda.subic(at)os-igroharja.si iz svojega e-naslova sporočite zakaj naloge v preteklem tednu niste uspeli oddati.

V kolikor ste uredili s pomočjo staršev dostope do eAsistenta se pridružite komunikaciji v kanalu kjer lahko zastavljate vprašanja v času ure.

Uspešno učenje na daljavo Majda Šubic

sreda, 18. 3. 2020

Danes vas pozdravljam na daljavo. Prijavite se v spletno učilnico predmeta in v forumu menjalnica znanja zapišite morebitna vprašanja glede na spodnje navodilo za današnjo uro.

V času pouka na daljavo bomo uporabljali različne spletne strani, ki so namenjene algoritmičnemu razmišljanju, bralni pismenosti, in sledenju navodilom. Danes uporabimo Piška. Za začetek ustvarite uporabnika (vpišete si uporabniško ime, ki si ga sami izberete in noto vas bo prijavno okno povprašalo za geslo, ki ga prav tako nastavite; ne pozabite si podatkov zapisati, ker jih boste ob naslednji prijavi potrebovali).

V Programskih konceptih izberite zaporedje ukazov ter naloge:   Premikanje robota, Postavljanje ovir in Slastne maline. Ko nalogo rešite naredite zaslonsko sliko (zajem zaslonske slike ali Screenshot celotne slike (posnetka) vašega ekrana v trenutku, ko na vaši tipkovnici pritisnete na tipko Print Screen ali uporabite orodje za izrezovanje.

Zaslonsko sliko prilepite v urejevalnik besedila Word in zapišite morebitna vprašanja. Datoteko poimenujete z vašim imenom_priimkom_pisek1 in oddaste v učilnici danes v kolikor boste uspeli z dostopom.

Starši vam lahko omogočijo dostop do eAsistenta (dobite podatek uporabniškega imena v obliki številke ter prijavnega gesla, ki ga ob prvi prijavi spremenite – dostopne podatke si zapišite na mesto, da jih boste kasneje lahko našli). Prosim, da se prijavite in v komunikaciji kanala zapišete jutranji pozdrav.

Uprašanja zastavite lna majda.subic@os-igroharja.si

učiteljica Majda Šubic

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost