OBVESTILO:
Ker se s 1. 4. 2020 vse dejavnosti selijo v spletno učilnico, se prijavite v spletno učilnico IP Načini prehranjevanja s ključem: njami.
NAČINI PREHRANJEVANJA_18. 3. 2020 (1. skupina) in 25. 3. 2020 (2. skupina)
Trenutno se izogibamo tudi trgovinam, zato ti priporočam, da spečeš domači kruh. Če nimaš kvasa uporabi sodo bikarbono. Prilagam recept:
Sestavine: 500 gramov moke
300 ml mleka
100 ml kefirja ali navadnega jogurta
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička sode bikarbone
Postopek: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Mleko in kefir zmešamo v manjši posodi. V večji posodi zmešamo moko, sol in sodo bikarbono. V suhe sestavine z ročnim mešalnikom ali vilico vmešamo mokre sestavine.
Z rokami oblikujemo hlebček. Če se res hudo prijema, si roke pomokamo, vendar v testo ne vnašamo dodatne moke. Hlebček položimo na obložen pekač s papirjem za peko in ga pomokamo po površini. Položimo ga v segreto pečico za 35-40 minut. Pečen je, ko ob trkanju votlo zadoni.
Naj ti tekne 🙂