V petek, 2. 2. 2024, so devetošolci obiskali Biotehniški center Naklo. Izbrali so si sodelovanje na eni od petih delavnic: slaščičarstvo, mesarstvo, konjeništvo, čebelarstvo ali aranžerstvo.
Slaščičarji so spekli kokosove poljubčke in indijančke, mesarji so izdelali čevapčiče in piščančja nabodala, čebelarji so se preizkusili v izdelavi voščenih izdelkov, aranžerji pa so domov odnesli ljubek aranžma iz suhih rož. Učenci na konjeniški delavnici so jahali konje in spoznali, kako jih je treba oskrbovati.
Po delavnicah smo imeli še voden ogled posestva, naši vodniki so bili dijaki 4. letnika.
Učenci in učitelji spremljevalci smo doživeli zanimiv, pester in poučen naravoslovni dan in smo z izvedbo zelo zadovoljni.
Nekaj utrinkov pa si lahko ogledate na fotografijah spodaj.
Zapisala: Nataša Ivanušič