Skoči na glavno vsebino
Select Page

3. DAN

Znova smo se prebudili v nekoliko megleno jutro. Danes smo še pred jutranjo telovadbo skupaj z gospo Olgo zamesili velik lonec testa za kruh. Potem, ko smo pospravili sobe in pozajtrkovali, smo spakirali potovalke in kovčke, saj se je bližal čas našega odhoda, medtem pa so na kmetijo že prispeli prijatelji iz sosednjega 1. b, ki bodo svoj tabor šele začeli.

Potem, ko je testo dovolj vzhajalo, smo iz njega oblikovali vsak svoj hlebček in ga dali še v košarice, da je še nekoliko vzhajal, preden smo ga dali v vročo peč. Dopoldne smo si ogledali še oglarsko kopo in izvedeli, kako se kuha oglje, pokukali smo k čebelam v čebelnjak in spoznali, kako pridemo do medu, rešili še nekaj nalogic in že nas je čakalo kosilo. Pred odhodom smo dobili še sveže pečen, omamno dišeči hlebček kruha, podelili nagrade na najlepše urejene sobice in napravili še zadnji spominski posnetek skupaj z gospo Olgo in g. Ladom. Res smo preživeli nepozabne trenutke na kmetiji Podmlačan. Hvala, g. Lado in ga. Olga za gostoljubje in prijaznost.

Še zadnje fotografije . . .

 

 

 

 

2. DAN

Prebudili smo se v megleno jutro, vendar se ne damo in smo z jutranjo telovadbo priklicali sonce, ki nas je spremljalo vse do poznega popoldneva. Dan smo preživeli na kmetiji v hlevu in na igrišču, kjer smo opravljali različne naloge, povezane z življenjem in delom na kmetiji. Že dopoldne smo se preizkusili  v jahanju konja, grabili smo travo in z njo hranili živino v hlevu. Popoldne pa smo ob spremljavi dežnih kapelj izdelovali punčke iz cunj in spletli skupno košarico iz vrbovih vej. Ker smo namolzli dovolj mleka, smo se za večerjo posladkali z mlečnim rižem, zadnje atome enrgije, ki so nam ostali, pa smo zvečer  porabili na plesu v pižamah. Vmes smo se še preizkusili v kvizu.

Več fotografij v galeriji.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. DAN:

Prvošolci iz 1. a smo danes, v ponedeljek, srečno prispeli na kmetijo Podmlačan. Potem, ko smo se namestili v sobe, smo si ogledali kmetijo, zlasti so nas zanimale živali. Po kosilu smo se zaradi nepredvidljive vremenske situacije odpravili na pohod na Stari vrh, kamor smo se odpravili delno s traktorjem in potem peš. Na vrhu so nas pričakali lepi razgledi in sladoled. Med povratkom smo nabrali smrekove vršičke za sirup, spoznavali travniške rastline. Po sladki večerji smo zapeli ob tabornem ognju. Utrujeni smo že kar težko čakali na pravljico za lahko noč in potem hitro utonili v sanje.

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost