Skoči na glavno vsebino
Select Page

 

HOP NA PEŠBUS IN HOP V ŠOLO

V tednu mobilnosti sta na naši šoli Maje Bajželj Plešec in Alenke Magajne Germ – koordinatorici akcije, organizirali Pešbus, ki na zdrav in varen način otrokom omogoča prihod v šolo.

Vsako jutro Pešbus odrine ob 7.50  s prve postaje, ki je pri trgovini Modri val nasproti končne postaje lokalnega avtobusa. Prvi dan so otroci prejeli tedensko vozovnico, v katero jim »šoferja« PešBus-a Urban Tozon in Jožica Žnidaršič pritisneta žig in »vožnja« se lahko prične. S tablo v roki, ki nakazuje naš Pešbus, nas pot vodi skozi naselje Podlubnik, kjer na postajah poberemo naslednje potnike. Med hojo veselo klepetamo o vsakdanjih dogodkih in se igramo igre kot je, kdo opazi več stvari, ki se pričnejo na črko A ali pa kdo na naši poti glasno pozdravi več ljudi… Vsake toliko se ustavimo, da se pridružijo potniki, ki čakajo na označenih postajah in z začudenjem opazujemo, kako z vsakim korakom bližje šoli Pešbus raste. Prečkamo še zadnji prehod za pešce in že smo pri šoli, polni vtisov za katere bi bili oropani, če bi se vozili z avtomobilom.

Na krstni vožnji nas je pred šolo pozdravil ravnatelj Marko Primožič in nam zaželel varno pot ter da bi s Pešbusom nadaljevali tudi v prihodnosti.

Vabljeni vsi, da se nam pridružite, tako novi potniki kot nove vodje …

Zapisal: Urban Tozon

Ker si tako koordinatorici kot vodstvo šole želimo, da bi se projekt nadaljeval tudi po »Evropskem tednu mobilnosti,« vabimo starše, stare starše, prijatelje,… k sodelovanju.

Če ste pripravljeni »šofirati« PešBus Oš Ivana Groharja, Vas vljudno vabimo k sodelovanju.

Za morebitna dodatna pojasnila sva na voljo koordinatorici akcije:

Maja Bajželj Plešec: maja.bajzelj@os-igroharja.si

Alenka Magajne Germ: alenka.magajne-germ@guest.arnes.si

(Skupno 410 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost