Skoči na glavno vsebino
Select Page

Ob sredah se učenci 4. razreda odpravimo v gozd ali pa na šolsko igrišče, ki je precej veliko in ima ob robu že kar nekaj večjih dreves. Letos smo raziskovali tudi mesto in se učili o naši kulturni dediščini. Večkrat na igrišču računamo, beremo ali sestavljamo zgodbe.

V začetku leta smo v gozdu naredili nekaj lokov, s katerimi so se učenci učili ročnih spretnosti, nato pa s pomočjo njih popestrili slovenščino ali matematiko. V gozdu so učenci požagali nekaj leskovih vej in jih obdelali ter v zareze napeli ustrezno vrv. S pomočjo vrvi in palic smo skupaj naredili igro mlin. Ob tem pa tudi v razredu utrjevali pojem daljice, pravokotnost, vzporednost, se učili taktike igre mlin ter se ob tem še zabavali.

Radi se sprehodimo tudi do reke. Tam so učenci izdelovali talne slike na temo gozdnih živali, ki živijo v naši bližnji okolici. S pomočjo kartic, ki so jih izdelali, so brali in se pogovarjali o lastnostih živali in rastlin. Na Gregorjevo smo spuščali barčice in se ob tem pogovorili o skrbi za okolje in o prazniku, ki nam sporoča, da se s pomladjo začenja nov krog življenja. V preteklosti pa so na ta dan vrgli luč v vodo, saj se je dan začel daljšati, kar je veliko pomenilo tako kmetom kot obrtnikom.

Galerija slik

Janja Bračko Mesec

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost