Skoči na glavno vsebino
Select Page

NIP 4. razred

NIP 4 RAZRED

Ponedeljek, 25. 5. 2020 bomo imeli videokonferenco v MS teamsih ob 11.00. Pred začetkom se prosim, prijavite tudi v Scratch s svojim uporabniškim imenom in geslom. Ponovili bomo učinke in nadaljevali z izdelavo projektne naloge. navodilo za lažjo izdelavo Nalogo oddaste do petka, 29. 5. 2020.

Ponedeljek, 18. 5. 2020 bomo imeli videokonferenco v MS teamsih ob 11.30. Pred začetkom se prosim, prijavite tudi v Scratch s svojim uporabniškim imenom in geslom. Ponovili bomo učinke in nadaljevali z izdelavo projektne naloge. Navodila za lažjo izdelavo.

Ponedeljek, 4. 5. 2020

V tem tednu boste ustvarili uporabnika v Pišku in reševali naloge, ki so bile pripravljene za poskusno tekmovanje v programiranju z delčki. Po končanem reševanju nalog mi sporočite na enaslov majda.subic@os-igroharja.si, koliko nalog ste reševali.

V torek bom z učenci 4. razreda na razredni uri v MS Teamsih.

Ponedeljek, 20. 4. 2020

Delo za ponedeljek, 30. 3. 2020

Spoštovani učenci pohvala vsem, ki ste uspeli oddati svojo predstavitev.

Po prijavi v Scratch kliknite na Ustvari

Kliknite na Vadnice

in poglejte Animiraj ime

S pomočjo omenjene vadnice  animiraj svoje ime

Najprej ustvarite nov projekt. Projekt imenujte s svojim imenom ( Datoteka shrani kot). Animacijo svojega imena  delite z drugimi jaz pa jo bom pogledala v soboto, 4. 4. 2020.

 V kolikor potrebujete dodatni namig pri animiranju svojega imena mi pišite na enaslov majda.subic@os-igroharja.si  in vam bom odgovorila.

 

 

Uživajte pri odkrivanju novih znanj na drugačen način  Majda Šubic

Delo za ponedeljek, 23. 3. 2020

Spoštovani učenci pohvala vsem, ki ste uspeli oddati svojo predstavitev.

Po prijavi v Scratch kliknite na Ustvari

 

Kliknite na Vadnice in si poglejte Programiraj risanko

S pomočjo omenjene vadnice pripravi svojo risanko (ustvarite nov projekt). Naslov svoje risanke si izberite sami. Vašo risanko delite z drugimi jaz pa jo bom pogledala v nedeljo, 29. 3. 2020.

V kolikor ste pozabili ali založili podatke za prijavo, skupaj s starši napišite sporočilo na naslov majda.subic@os-igroharja.si (prav tako v kolikor boste potrebovali nasvet pri nalogi) in vam bom posedovala podatek.

 

Uživajte pri odkrivanju novih znanj na drugačen način  Majda Šubic

Delo za ponedeljek, 16. 3. 2020

Spoštovani učenci opravičujem se za pozno objavo dela na daljavo. Danes ste doživljali prve izkušnje z učenjem na daljavo. Težava z dostopi, ki se jih trudijo vpleteni rešiti na vam dostopen način.

Predstavitev pripravite v Scratchu in jo delite v skupini. Ustvarite nov projekt z imenom  Predstavitev in ga delite z ostalimi (v kolikor ste pozabili ali založili podatke za prijavo, skupaj s starši napišite sporočilo na naslov majda.subic@os-igroharja.si (prav tako v kolikor boste potrebovali nasvet pri nalogi) in vam bom posedovala podatek. Najkasneje v nedeljo, 22. 3. 2020 boste dobili moje sporočilo o vaši predstavitvi.

Pri tej nalogi boš predstavil sebe in svoje hobije. Najprej pomisli katere so tri tvoje značilnosti, s katerimi bi se lahko predstavil s sliko in zvokom? Poišči ustrezno ozadje, dodaj figuro in še kakšen predmet, ki je povezan s tvojim hobijem.  Tvoja predstavitev  naj se začne s klikom na zeleno zastavico. Predstavitev naj bo interaktivna, to pomeni, da se ob kliku na figuro nekaj zgodi. Ob kliku na osebo se na primer pojavi oblaček z besedilom o hobiju, nato se oseba premakne.  Med predstavitvijo se lahko spreminja tudi ozadje.

Primer predstavitve.

učiteljica Majda Šubic

(Skupno 407 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost