Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tehnika in tehnologija

6. A (obe skupini)

OBVESTILO

Kot ste obveščeni, bo od srede, 1. 4. 2020 delo potekalo v spletnih učilnicah. Da boste lahko dostopali do TIT, vam pošiljam nov ključ za vstop in se opravičujem, ker ste se že trudili a neuspešno.

Nov ključ je: JBTIT6    

Pohvaljeni vsi, ki ste poslali poslali sliko izdelka, ki ste ga naredili prejšnji teden. Morali ste slediti navodilom, biti vztrajni in čim bolj natančni. Ostali še vedno lahko pošljete sliko ali samo napišete kako vam je šlo. Je kdo naredil škatlico s pokrovom? Upam, da ste potem tudi koga razveselili.

3. teden: OBDELAVA PAPIRNIH GRADIV (tor. 31.3. in pet. 3.4. 2020)

Pri pouku smo že zapisali del snovi pri poglavju Papirna gradiva.

Iz papirja ste doma in v nižjih razredih ustvarili že ogromno izdelkov, ki pa so glede na vaše sposobnosti lahko vedno zahtevnejši in natančnejši.

Glede na to, vam ne bo težko izpolniti te priložen delovni list.

 

OBVESTILO ZA 6. B in 6. c RAZRED

Kot ste bili obveščeni, bo od srede, 1. 4. 2020 delo potekalo v spletnih učilnicah. Da boste lahko dostopali do TIT, vam pošiljam ključ za vstop:

Ključ je: JBTIT6

Obenem pa še navodila za ta teden (obe skupini). Preden gremo na izdelek iz papirja, en kratek učni list –  oglejte si film o naši najbližji papirnici , papirnici Goričane pri Medvodah ( povezavo najdete na učnem listu) in odgovorite na nekaj kratkih vprašanj).

Tit6r_papir1

Upam, da ste zdravi in se imate dobro.

učitelj Janez Beguš

6. A (obe skupini)

2. teden: IZDELEK iz PAPIR    (tor. 24.3. in pet. 27.3 2020)

Ta teden naredite nekaj praktičnega in uporabnega. Izberite eno od možnosti (seveda lahko tudi več) in izdelek izdelajte s pomočjo posnetka, do katerega dostopate s klikom na:

Lahko mi napišete, kako je potekalo vaše delo ali pošljete sliko vašega izdelka iz eAsistenta (popravek).

Veselo na delo, učiteljica Irma Zarnik.

 

6. B, C (obe skupini)

Vstopamo v drugi teden, upam, da ste se čez vikend malo odpočili in da ste še vsi zdravi. Tu so novi izzivi, tokrat ponovitev zelo pomembne stvari za tehnično risanje – KOTIRANJE.

Upam, da je še kaj ostalo in da ne bo pretežko. Navodila imate na učnem listu. Prinesete v šolo ali pošljete po e-mailu.

učitelj Janez

Tit6r_risanje2

 

6. B

Mineva prvi teden, razmere se niso nič kaj izboljšale. Delo se bo tako nadaljevalo. Kako preživljate dneve, imate veliko dela? Še enkrat vas prosim, da do torka do razredne ure napišete nekaj svojih občutkov, razmišljanj, dobrih ali slabih izkušenj in mi pošljete na email: janez.begus@os-igroharja.si.

Lepo preživite vikend, razrednik Janez

6. B, C

Ej učiteljica ni upoštevala prometnih znakov, pa nas je povozila. Za vsak slučaj vam še enkrat naložim oba učna lista, če še kdo ni uspel narediti.

Sicer pa prihaja vikend, za to pustite vse skupaj in se odpočijte, saj ste verjetno imeli dovolj dela.

V ponedeljek se pa zopet slišimo.

Lepo bodite, učitelj Janez

Tit6r_risanje1 Tit6r_promet1

 

6.A          20.3. 2020     

Pozdravljeni učenci in učenke 6..a. Smo že konec prvega tedna pouka na daljo, verjetno ste utrujeni in se veselite vikenda, ki naj bo drugače obarvan. Večino ste že dobro osvojili nov način dela in boste z lahkoto zmogli delo za pouk TIT.

1.Teden: PAPIR

Pojdite na Youtube, odtipkajte »izdelava papirja« in si poglejte 3 krajše posnetke. Možnosti je več, priporočam pa:

  • Ročna izdelava papirja
  • Infodrom: Kako poteka predelava papirja
  • Firbcologi: toaletni papir
  • ali Predstavitev filma o papirnici Goričane (ta je pri Medvodah – v naši bližini)

Vse dobro.

učiteljica Irma Zarnik

 

 

 

(Skupno 2.475 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost