Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na naši šoli je že 11. leto zapored potekala dobrodelna prireditev Za dva groša fantazije, na katero smo se pripravljali z vsemi učitelji in učenci matične in podružničnih šol, saj smo na tehniškem dnevu od 1. do 9. razreda izdelovali izdelke za Miklavžev sejem. Tako smo se v četrtek, 30. 11. 2018, na OŠ Ivana Groharja srečali učenci, strokovni delavci, starši in drugi gostje za dober namen. Dvorana je kar pokala po šivih – obiskovalci so na dobrodelnem koncertu  Za dva groša fantazije najprej prisluhnili zimzelenim slovenskim popevkam.

Dobrodelni koncert so z različnimi melodijami obarvali učenci glasbene šole in naše šole, ki so nastopili v različnih zasedbah. Najprej nas je navdušil kvartet saksofonov, v nadaljevanju se je predstavila skupina kitar trio Alcupown s pevkama ter harmonikaša in trobentača pod mentorstvom učiteljev Glasbene šole Škofja Loka. Na koncertu smo lahko prisluhnili tudi našim glasbenim zasedbam dveh otroških zborov, ki so zapeli pod vodstvom Tatjane Jeram in Mateja Prevca, združenih pevskih zborov podružničnih šol ter mladinskemu zboru, dekliškemu kvartetu in šolskemu bendu, ki so nas v živahne ritme popeljali pod vodstvom Gorazda Pintarja. Posebna gostja, Neža Drobnič, se je predstavila s pesmima Orion in Nad mestom se dani. Uživali smo ob izvrstnih izvedbah, ki sta jih spretno povezovala osmošolca Arne in Nika. Voditelja sta se pripravljala na nastop pod mentorstvom gospe Urške Ziherl. Udeležence sta pozdravila ravnatelj Marko Primožič in podžupan Tine Radinja. Poudarila sta pomen dobrodelnosti.

Po koncertu smo povabili obiskovalce v šolsko telovadnico, v kateri so lahko obiskali Miklavžev sejem z devetnajstimi polno obloženimi stojnicami, ki sem ga v sodelovanju z vsemi sodelavci šole pripravila Sabina Leben. Stojnice so bile polne pisanih in skrbno izdelanih božično-novoletnih okraskov, voščilnic, obeskov za ključe, domačih marmelad, sokov in kompotov, smoothijev, slaščic, igračk, svečnikov, sveč, žličk, okrašenih s fimo maso, in daril za prednovoletni čas. K sodelovanju na Miklavževem sejmu smo povabili tudi starše, ki so se odzvali v velikem številu. Pomagali so z materialom za ustvarjalne delavnice in spekli drobno pecivo za prodajo na sejmu. Lični izdelki ter pisane in živahne barve so vabile obiskovalce, da so se ustavili in poiskali nekaj zase. Med zelo obiskanimi stojnicami sta bili stojnici, kjer so si obiskovalci lahko privoščili slastne palačinke. Z ličnimi izdelki so se na stojnicah predstavili tudi učenci OŠ Jela Janežiča in varovanci VDC Kranj, ki delujejo v Škofji Loki. Veseli smo njihovega sodelovanja in obiska na naši šoli.

S hvaležnostjo zaključujemo naše dobrodelno srečanje, saj smo s prispevki na Miklavževem sejmu zbrali 4391 eurov in jih bomo namenili Šolskemu dobrodelnemu skladu za pomoč učencem iz socialno šibkih družin, šol v naravi, taborov, dni dejavnosti in drugih stroškov ter nadstandardnem programu. Tako lahko zaključimo s pesmijo Življenje je lepo, saj smo na prireditvi sodelovali vsi delavci šole skupaj z učenci in starši za dober namen.

Utrinke s prireditve si lahko ogledate tudi v naši galeriji.

Sabina Leben

no images were found

(Skupno 289 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost